søndag den 27. november 2011

Pasta med friturestegt laks




Jeg havde lige en "tøm-køleskabet-dag" og fandt frem til denne lækre ret!
 - Undskylder på forhånd hvis der er en del stavefejl - har lidt travlt ;-)

Laksen:
Skær laksen ud i små strimler og put dem alle i en lille pose med mel og diverse krydderier (som du kan lide)
ryst posen og put så laksestykkerne ned i en gryde med kogene olie (rapse/solsikke/friturre-olie) .
lad dem ligge i gryden i omkring 2-3 minutter. (De skal være gyldenbrune og sprøde)

Pasta:
En gryde sættes over med vand med 2 spsk. olie. Når vandet koger tilsættes den valgte mængde pasta.

Sovsen:
Tilsæt en sjat olie som opvarmes hvorefter du putter hakkede løg, tomater og pepperfrugt i og vender det lidt.
hæld den mængde fløde og hakkede/flåede tomater du har lyst til i og lad det simre lidt.
Nu tilsætter du 1 hvidløg, ½ okse bouillion, salt og pepper og diverse krydderier du kan lide.
(bouillionen kan du putte i et lille glas med en dl. kogende vand, så den bliver opløst hvor efter du tilsætter det i sovsen)

Lad gerne sovsen stå og simre i 15 min på svag varme.

hæld den færdige pasta i på en tallerken, sovsen hen over og på toppen pynter du med laksen og evt. nogle friske basillikumblade, parmasan skiver og cherritomater skåret ud.
Tip: brug gerne en dyb tallerken da sovsen godt kan være lidt "løbsk" ;-)

Ingen kommentarer: