tirsdag den 22. november 2011

Sushi love

På fredag har jeg en "sushi-twilight" (sjov men lækker kombination) date med en veninde.
 - har faktisk prøvet at lave sushi en gang før men er sikker på at jeg kan klare det bedre end sidst.
Så har siddet og kigget på en masse opskrifter og fundet frem til de "nemmeste" og dem der tiltaler mig mest.
Kan derudover fortælle jer at lave hjemmelavet sushi er laaangt billigere end at tage på sushi-bar! (thumps up!)

Mine første hjemmelavede omgang sushi
(der kan i se, burde kunne klare det lidt bedre)

Jeg så fundet frem til nogle skønne opskrifter som jeg selv skal afprøve på fredag - det skal nok blive godt!




Ingredienser:

1 kop sushi ris
Nori tang plader
spsk sesamfrø
½ kop "krabbekød", fint skåret
3 spsk mayonnaise
1 avokado, skrællet, skåret i tynde skiver på langs
½ agurk, skrællet, skåret i lange, tynde stænger

Fremgangsmåde:

1. Læg 1 stk. nori ark ud på en sushi rullemåtte. Spred sushi ris jævnt over tang pladen og drys sesamfrø ud over sushirisen

2. Bland krabbekød og mayonnaise i en skål. (Personligt vælger jeg at købe en krabbesalat hos fiskehandleren, da den er meget mere lækker frem for krabbekød og kedelig mayonnaise)

3. Fordel krabbekød blandingen jævnt ned i midten af rulle. Ovenpå lægger du avokado og agurk stængerne.

4. Rul sushi'en til en fast rulle. Skær i passende skiver og server straks.




Ingredienser:

200g rå fisk af valg (f.eks laks eller tun)
1 spsk wasabi pasta, som tilbehør
1 kop kogt sushi ris
¼ kop sojasovs, til servering

Fremgangsmåde:

1. Pres ca. 2 spsk. kogte sushi ris ned i Nigiri formen fra vores Sushi Kit. Pres stykkerne ud.

3. Påfør med et fast tryk en eller to stykker fisk, afhængigt af størrelsen, på risen. 

4. Serveres med soja sauce til dip, og wasabi.




2 kommentarer:

Line Trolle sagde ...

Glæder mig ubeskriveligt meget!

Taazcha sagde ...

også mig! blev så sulten da jeg kiggede på de billeder :-D